Юрій Чурсін і Людмила Чурсіна родичі

Людмила Чурсіна - біографія, особисте життя актриси. Фільмографія та фото в молодості Людмили Чурсиній

Однією з найяскравіших жінок вітчизняного кінематографа по праву називають Людмилу Чурсіну. Жінка-загадка, яка мріяла з дитинства керувати колгоспом, стала секс-символом цілої епохи, знялася в багатьох фільмах, залишила яскравий слід в історії російського кіно.

Так якою ж була Людмила Чурсіна - біографія, особисте життя якої завжди шокувала і захоплювала одночасно? Народилася вона 20 липня 1941 року. Після оголошення війни її вагітна мати поїхала до родичів у Душанбе (сучасний Душанбе, Таджикистан), рятуючись від війни. Але пологи застали її шляхом, і актриса Чурсіна з'явилася на світ під Псковом. У школі дівчинка старанно вчилася, а після випускного подала документи в театральний інститут.

Закінчивши навчання, дівчина отримала запрошення працювати в Театрі Вахтангова, де грала дрібні ролі. Перші кінозйомки пройшли в 1961 році, а з 1974 року знову повернулася до театральних підмостків, де зіграла Настасію Пилипівну. За численні ролі в спектаклях і фільмах актриса була удостоєна різних звань, серед яких Народна артистка СРСР. У 2011 році Чурсіна відзначила свій 70-річний ювілей.

Перші роки життя пов'язані з Душанбе. Незалежно від того, скільки років Чурсиній Людмилі, зірка досі згадує, що єдиним її бажанням того часу, було наїстися досхочу. Батько Людмили Олексіївни був військовим, тому їхня сім'я весь час їздила по гарнізонах країни. У школі дівчинка вчилася добре, а ось зразковою поведінкою не відрізнялася.

Навчання і початок театральної кар'єри Людмили Чурсиній

Ставати актрисою Людмила не збиралася, так як з дитинства соромилася свого зростання і вважала себе непривабливою. Їй хотілося отримати більше «земну» професію інженера, але після закінчення школи вона вирушила разом з подругою в Москву, щоб за компанію вступати до театрального училища. Але сталося так, що подругу не прийняли, а Чурсіна стала студенткою Щукінського училища.

Театральна кар'єра Чурсиній почалася в 1963 року, коли її прийняли в трупу театру Вахтангова грати в масовках вистав «Принцеса Турандот», «Русское поле». Пізніше їй дісталися самостійні ролі в постановках «Нові знайомі», «Річард III». Її партнерами по сцені стали вже відомі артисти Михайло Астангов, Михайло Ульянов, у яких актриса багато чому навчилася. Однією з кращих робіт на сцені стала роль Катерини II у виставі «Імператриця».

Першу кінороль Людмила Чурсіна, фільмографія якої налічує десятки відомих фільмів, зіграла в 1961 році. Це була картина «Коли дерева були великими». Свою молодість Чурсіна пов'язує з картинами:

  • «Два життя» (161);
  • «На семи вітрах» (162);
  • "Ранкові поїзда (163);
  • «Донська повість» (165);
  • «Погоня» (165);
  • «Обіцяне щастя» (165);
  • «Рік як життя» (165);
  • «Два квитки на денний сеанс» (167);
  • «Туманність Андромеди» (167);
  • «Весна на Одері» (168);
  • «Угрюм-ріка» (168);
  • «Щит і меч» (168);
  • «Ад'ютант його превосходительства» (1970).

Зігравши головну роль фільму «Журавушка» (1969), артистка отримала привабливу пропозицію в Голлівуді, багато в чому завдяки своїм фото, від якого потім відмовилася. За зйомки в картині «Віринея» в 1969 отримала звання Краща актриса. Серед останніх фільмів і серіалів Чурсиній:

  • «Осінні квіти» (200);
  • «Як вийти заміж за мільйонера» (2012-2013);
  • «Злочин у спадок» (2012);
  • «Чисте мистецтво» (2016).

Чурсіна Людмила Олексіївна - особисте життя

Все життя мріяла про дітей, актриса так і не народила дитину. Чурсіна Людмила Олексіївна - особисте життя її складалася по-різному - була одружена тричі. Перший чоловіком актриси став режисер Володимир Фетін. Їх шлюб розпався через пристрастей Фетіна до алкоголю. Другим чоловіком Людмили став вчений-океанолог, шлюб з яким вона називала випадковим. Третім чоловіком став син Юрія Андропова, і хоч чоловік і жінка дуже хотіли дитину, їх мрії так і залишилися мріями.

Людмила Чурсіна - фото в молодості

Ще будучи дитиною дівчинка відчувала себе «гидким каченям» на тлі своїх ровесниць, однак це не завадило їй стати знаменитою і шанованою не одним поколінням її шанувальників. Фото Людмили Чурсиній в молодості можна знайти в інтернеті. Розглядаючи їх, шанувальники завжди бачать прекрасну і упевнену в собі жінку, скільки б років їй на них не було.

Відео: інтерв'ю з Людмилою Чурсиній

Юрій Чурсін - біографія, інформація, особисте життя

Юрій Анатолійович Чурсін. Народився 11 березня 1980 року в Приозерськ. Російський актор театру і кіно.

Юрій Чурсін народився 11 березня 1980 року в сім'ї військовослужбовця, в зв'язку з чим дитячі роки пройшли в численних переїздах по військовим містечкам.

У нього є старший брат Євген.

Закінчив ліцей № 17 м Химки Московської області.

У старших класах захопився психологією, в інтерв'ю розповідав, що це стало його першою сходинкою в пошуку своїх власних поглядів на життя.

"Мене захопили студенти-практиканти, які приходили до нас в школу з театральних інститутів. Вони давали уроки акторської майстерності, ставили шкільні вистави, займалися з нами тренуванням уваги і всіма тими штуками, які проходять на першому курсі. А потім в старших класах з'явився предмет психологія. на тих уроках ми виконували різні тести, які, швидше за все, і стали першою сходинкою до мого пошуку більш об'ємного погляду на життя. Я дуже цікавився всім цим і з задоволенням присвячував час занять, поки мої однокласс ики ганяли м'яч у дворі ", - згадував актор.

У Театральне училище імені Щукіна надійшов з першого разу на курс Ю.В. Шликова.

Юрій Шликов, майстер курсу Чурсіна в Щуку в одному з інтерв'ю сказав про актора: "Юра - талановита людина. Я радий, що він навчався на моєму курсі. У нього є відмінні чоловічі якості: твердість, дисциплінованість, відповідальність, на нього можна покластися. Він писав гарні вірші. Був випадок в училище, коли ми працювали над виставою« міра за міру ». П'єса довга, були потрібні скорочення. У фіналі потрібно зв'язати кінці з кінцями. Юра виконав головну роль і зробив це так блискуче, що один педагог мені зізнався:« Багато разів дивився цей спектакль, але вперше зрозумів, про що минулого, який виголошував Юра! »".

У 2001 році закінчив Щуку і був прийнятий в трупу театру ім. Є. Вахтангова, де грав в спектаклях «Ніч ігуани» Т. Вільямса (Панчо), «Король-олень» К. Гоцці (Леандро), «За двома зайцями» М. Старицького (Будочник), «Король Лір» Шекспіра (Едгар ), «Отелло» Шекспіра (Родріго), «Ревізор» М. В. Гоголя (Ляпкин-Тяпкін) та інших.

У 2005-2014 рр. - служив в МХТ ім. А. П. Чехова. На сцені Художнього театру дебютував у виставі «Ліс» О. М. Островського (Буланов). Крім Буланова, грав Треплева ( «Чайка» А. П. Чехова), Лео ( «Примадонни» К. Людвіга), Петрику ( «Господа Головльови» М. Е. Салтикова-Щедріна), Аріела ( «Людина-подушка / The Pillowman »М. МакДонаха).

Грав у виставі Театру ім. А. С. Пушкіна «Відверті полароїдні знімки» М. Равенхілл (Віктор).

У 2009 році дебютував на телебаченні на НТВ в шоу «Чота Піночета».

У кіно дебютував в 1999-му році в молодіжному телесеріалі «Прості істини», в якому йому дісталася епізодична роль.

А широку популярність йому приніс фільм «Хіромант» (2005). Після цього серіалу він став затребуваний у режисерів і зіграв ще ряд успішних ролей - в таких фільмах як «Хімік», "Втеча", "Молода гвардія".

Юрій Чурсін у фільмі «Втеча»

У фільмі «Втеча» тіло героя Чурсіна було покрито величезною татуюванням. Цікаво, що у самого Чурсіна татуювань на тілі немає.

"По-перше, я боюся сильної тривалої болю. По-друге, я не роблю татуювання по езотеричним причин. Мені здається, вони блокують зв'язок тіла з навколишнім світом", - каже актор.

Лауреат молодіжної премії «Тріумф» (2005), театральної премії газети «Московський комсомолець» сезону 2004-2005 рр. (Початківці) - «Краща чоловіча роль» (Буланов, «Ліс»). Лауреат фестивалю «Віват, кіно Росії!» (2005) в номінації «Кращий виконавець чоловічої ролі в серіалах» ( «Хіромант», 2005).

Разом з Д. Дюжевим в 2006 році був удостоєний театральної премії «Чайка» за кращий акторський дует у виставі МХТ «Примадонни».

За роботу у виставі МХТ «Людина-подушка / The Pillowman» разом з іншими творцями вистави був удостоєний театральної премії «Чайка» (2007) в номінації «Кращий акторський ансамбль» і премії Благодійного фонду О. Табакова «За здатність відкривати нові можливості акторського мистецтва в пізнанні химерних вигинів людської психіки »(2008).

Юрій Чурсін в програмі «Вечірній Ургант»

"Справа в тому, що мистецтво - це соломинка, через яку людина може вибратися з комфорту і почати еволюціонувати, розвиватися. Часто в театрі і кіно і актор, і глядач зустрічається з обставинами, в яких він ніколи більше б не виявився. Йому дається їжа для осмислення своїх асоціацій. І в цьому магія ", - каже Чурсін.

Зростання Юрія Чурсіна: 182 сантиметри.

Особисте життя Юрія Чурсіна:

Юрій Чурсін ніколи не ставав об'єктом уваги ЗМІ в зв'язку з гучними романами або скандальними зв'язками.

Його особисте життя закрита для оточуючих. Навіть його колеги і партнери по сцені вперше побачили дружину актора - Анну - коли вони вже прожили разом не один рік і встигли стати батьками двох синів - Богдана і Філіпа.

За деякими даними, дружина Юрія - дочка одного з великих російських бізнесменів. На користь цього свідчить і той факт, що сім'я живе у великому будинку на Рубльовці.

Юрій Чурсін з дружиною Ганною

Юрій Чурсін з сином Богданом

"Я завжди був інтровертом. В цьому є вплив виховання, установок з дитинства і, звичайно, характеру, з яким народився. Я не дуже товариська людина", - говорить про себе актор.

Фільмографія Юрія Чурсіна:

1999 - Прості істини (серія «Акула пера») - Андрій Полонський

2002 - Невдача Пуаро - Реймонд

2002 - Троє проти всіх - Юра Хавкін

2003 - Троє проти всіх 2 - Юра Хавкін

2005 - Клоунов не вбивають - Артем

2005 - Авантюристка - Антуан в молодості

2005 - Хіромант - Сергію Олександровичу Рябінін, «Хіромант»

2006 - Квиток в гарем - Олексій Вікентьєв, дипломат

2006 - Гра в шиндай - Нік

2006 - З полум'я і світла - Михайло Лермонтов

2006 - Зображаючи жертву - Валя

2007 - Запах життя - Олександр

2007 - Контракт на любов - молодий режисер

2007 - Третій зайвий - Сергій

2007 - Приватне замовлення - Ігор Залеський

Рік випуску 2008 - Хіромант-2. Лінії долі - Сергію Олександровичу Рябінін, «Хіромант»

2009 - Коротке замикання - хлопець в костюмі креветки

2010 - Глухар в кіно - «Щука»

2010 - Хімік - «Хімік», Дмитро Горюнов

2010 - Втеча - Олексій Вікторович Чернов ( «Мальок»)

2011 - суперменеджерів, або Мотика долі - Єгор Ромашов

2012 - Бригада: Спадкоємець - Бесо

2012 - Кремень - Лис

2012 - Мосгаз - Стас Шелест

2012 - Втеча 2 сезон - Олексій Вікторович Чернов ( «Мальок»)

2013 - Сутичка - Євген Іванович Кузнєцов ( «Гармоніст»)

2013 - Доктор Смерть - Єгор Тюльпанів, кардіохірург

2013 - Три мушкетери - Атос

2014 року - Біла голубка Кордови - Захар Кордовін

2014 - Кат - Стас Шелест, художник

2014 року - Степові вовки - Іван Волков (Кот)

2014 року - Сутичка - Євген, вампір

2015 - Молода гвардія - Іван, артист-підпільник

2015 - Павук - Станіслав Петрович Шелест, художник

2016 - Мафія: Гра на виживання - Костянтин

2016 - Мафія. Гра на виживання, Костянтин

Leave a Comment

1 + 7 =